Hoofdnavigatie

RELATIECOACHING/ GERICHT OP WERKRELATIES

DE VRAAG
Omdat een van onderstaande vragen aan de orde is, willen jullie hier onder begeleiding bij stilstaan. Omdat jullie het belangrijk vinden hier goed uit te komen met elkaar en het tot nu toe niet lukt hier samen uit te komen;
De samenwerking tussen jou en je collega/leidinggevende of andersom loopt vast.
Je moet iets belangrijks bespreken/besluiten maar die gesprekken lopen tot nu toe niet naar tevredenheid.
Steeds weer belanden jullie in gedoe. Ergens begrijpen jullie elkaar niet en lukt het jullie niet aan elkaar duidelijk te maken waar je je niet in gehoord, gezien of begrepen voelt.

WAARDOOR KAN ER EEN PROBLEEM OF GEDOE ONTSTAAN?
Vaak ben je, onbewust, met elkaar in een (communicatie)patroon terecht gekomen waardoor het werkelijk horen en zien van elkaar niet meer mogelijk is. Je zit als het ware in een actie-reactie dans. Of je bent verstrikt geraakt in de dramadriehoek (slachtoffer-redder-aanklagers rol). De pogingen om met elkaar in gesprek te komen stranden daarom in teleurstelling/desillusie. En soms weet je ook gewoon niet hoe erover in gesprek te komen omdat het zo kwetsbaar is of te spannend. Je neemt ook jezelf mee, ook in werk, met je eigen behoeftes, drijfveren, kwetsbaarheden en eigenschappen. De kracht en invloed hiervan op je gedrag ben je je vaak niet bewust van.

RESULTAAT VAN DE BEGELEIDING
Jullie beschikken over een aantal interventies die ervoor zorgen dat je belemmerende patronen kan keren en helpende patronen versterkt.
Jullie zijn in staat met elkaar vanuit goed contact de gewenste gesprekken te voeren.
Je hebt meer inzicht in je eigen gedrag gekregen als ook van de ander, waardoor je vanuit een groter bewustzijn weet te handelen als naar de ander te kijken.
De samenwerking weten jullie te verbeteren doordat je meer inzicht hebt in belangrijke waarden van jezelf en de ander en hoe hier effectief over te communiceren.

AANPAK
Het traject start met een individuele intake met beiden, waarin ik inzicht krijg in de vraag en de dynamiek in de relatie ten aanzien van de vraag. Zo kan ik vervolgens een inschatting maken van de hoeveelheid sessies. Daarnaast krijg je uitleg over mijn werkwijze/de methodieken die ik inzet en de kosten. Als jullie vertrouwen voelen in mijn aanpak dan starten we de coaching.

Meer weten, nog vragen? Bel of mail